Skip to main content

Sistem protočnog regala se uglavnom koristi kada je potrebno uskladištiti ograničeni asortiman robe u velikim količinama koristeći princip prvi ulazi, prvi izlazi.  Protočni paletni regal je pogodan kad postoji visoka stopa prometa i kad je potreban brz pristup, a koristi do 60% manje prostora od standardnihnih paletnih regala.

Sistem protočnog regala se uglavnom koristi kada je potrebno uskladištiti ograničeni asortiman robe u velikim količinama koristeći princip prvi ulazi, prvi izlazi. Na površini za utovar, palete se postavljaju u regalne hodnike i automatski se kotrljaju na valjkastim transporterima sa nagibom uz pomoć sile gravitacije. Brzina paleta niz hodnik se kontroliše nizom valjkastih kočnica i kada palete stignu do strane za preuzimanje, zaustavljaju se uz pomoć kombinacije separatora za tovar i krajnje jedinice.

Ovaj tip tehnologije skladištenja, koji se često koristi u industriji pića ili kao pomoćno skladište u proizvodnoj industriji, zahtijeva samo dva prolaza za viljuškar, jedan za utovar a drugi za preuzimanje.

Koristi:

 

Dimenzije:

  • 1000mm (1 tunel)
  • 2000mm (2 tunela)
  • 3600mm (3 tunela)
  • Visina bloka: Do 12000 mm
  • Dubina kanala: Zavisi od broja paleta

Utovar

Težina paleta: Do 1200 kg

Završna obrada

Stubovi: Pocinkovani

Grede: Pocinkovane ili ofarbane

Dodatna oprema: Pocinkovana ili ofarbana

Mogu se proizvoditi i druge dimenzije prema potrebama klijenta i projekta.